Întrebări frecvente​

Despre ață

CLASSIC Nr. 40 este un fir din viscoză/rayon cu grosimea standard de 40. Cu cât numărul este mai mic, cu atât firul este mai gros. Prin urmare, firele cu grosimea nr. 60 sunt mai subțiri decât grosimea standard.

Diferite produse sunt disponibile ca bobine și conuri în prezentări de 1.000 m sau 5.000 m.

Când utilizați culori de bază, vă recomandăm să lucrați cu conuri; atunci când se lucrează cu culori care sunt utilizate mai rar, se recomandă bobine. Este recomandat să rezervați un loc fix pentru firele alb-negru pe aparat pentru a reduce timpul de configurare.

Folosind grosimea standard de 40 și o lungime a cusăturii de 4 mm, aproximativ 200.000 de cusături pot fi brodate cu 1.000 m. Cu conuri de 5.000 m, 1.000.000 de ochiuri pot fi brodate.

De regulă, consumul la 1.000 de cusături este: aproximativ 5 m la ața de brodat (superioară), ața de suveică aprox. 3-3,5 m.

Se rupe ața des? Poti evita ruperea firului urmand pasii de mai jos.
Firele MADEIRA sunt foarte robuste și se rup rar. Există diferite cauze și soluții pentru ruperea firelor:

· Ace utilizate eronat sau deteriorate ar trebui schimbate.

· Dacă densitatea cusăturii este prea mare sau dacă există prea multe cusături una peste alta, programul de broderie trebuie schimbat cu cusături mai puțin dense.

· Trebuie redusă viteza mare a mașinii.

· Verificați dacă tensiunea firului superior este prea mare; dacă este necesar, ar trebui ajustat din nou.

· Filetarea aței trebuie verificată pentru a afla dacă este greșită sau incompletă.

· Elementele de filetare deteriorate sau cu muchii ascuțite pot fi, de asemenea, un motiv pentru ruperea firului. Dacă acesta este cazul, calea firului trebuie lustruită.

· Loviturile acelor pot duce la formarea de muchii în looper (buclă/ maieză). Dacă acesta este cazul, bucla ar trebui să fie lustruită sau schimbată.

Dacă ața se adună în fața acului, există două motive posibile:

1. Dacă acul este prea subțire, ochiul ar putea fi prea strâns. O soluție este de a alege un ac mai gros sau un ac din sistemul DBxK5 cu un ochi mărit pentru a menține grosimea acului cât mai mică posibil.

2. Dacă materialul este țesut sau tricotat prea strâns, cusăturile ar trebui să fie perforate la distanta mai mare sau ar trebui să se utilizeze un ac mai gros.

Există mai multe cauze ale cusăturilor omise. Câteva dintre ele sunt legate de ac:

· Verificați mai întâi acul pentru a vedea dacă este deteriorat și schimbați-l dacă este necesar.

· Dacă nu există deteriorări ale acului, acul poate avea grosimea greșită.

Alegeți întotdeauna o grosime care să se potrivească materialului brodat și firului utilizat. Dacă ochiul este prea larg în raport cu grosimea firului, acesta poate provoca cusături omise/ sărite.

· Verificați dacă acul a fost așezat corect. Ar trebui să fie setat în direcția corectă și până la opritor în axul acului.

Dacă nu găsiți cauza cusăturilor omise la ac, sunt posibile următoarele motive:

· Filetarea poate fi greșită sau incompletă; dacă acesta este cazul, vă rugăm să îl corectați.

· Pe materiale dificile, broderia in anumita direcție poate să nu fie cea mai potrivită pentru țesătură. În acest caz, eșantionul sau materialul trebuie rotit cu 90 ° și / sau direcția de brodare pentru cusăturile din satin și cusăturile în trepte ar trebui să fie perforate diferit.

· Verificați setările buclei și reglați-le astfel încât capul să apuce ața în siguranță.

Dacă firul formează bucle în timpul brodării, cauza este adesea că tensiunea firului este prea mică, lungimea cusăturii este prea largă sau direcția cusăturii este nefavorabilă. Corectați lungimea maximă a cusăturii în programul de perforare și creșteți tensiunea firului. Evitați cusăturile diagonale sau inversate sau folosiți un strat suplimentar de inserție pentru a le inversa.

Despre inserții pentru broderie

Există multe materiale de bază diferite de brodat. Unele dintre ele, cum ar fi tricotajele și țesăturile, sunt foarte flexibile și tind să se îndoaie în timpul brodării. Este întotdeauna recomandat să folosiți suporturi pentru a obține un rezultat perfect al brodării și pentru a preveni mototolirea materialului.

În special, dacă cusăturile nu acoperă întreaga suprafață de brodat, este recomandat să utilizați stabilizatori pentru a proteja broderia în timpul spălării și pentru a o face mai durabilă.

Numărul de g / m²  specifică greutatea suportului. Deoarece este întotdeauna recomandat să potriviți greutatea suportului cu greutatea materialului de bază pentru brodat, urmărirea acestui număr vă ajută să obțineți rezultatul perfect.

Noul configurator de insertie creat de MADEIRA oferă o prezentare generală a gamei de insertie și este un ghid de selecție util. Căutarea poate fi începută cu tipul de suport (care se rupe, tăie, calcă, etc.), tipul de țesătură sau nivelul de calitate (premium, standard sau economic). În prezentarea tabelară, puteți vedea care suport este potrivit pentru ce material de bază sau scop. Exemple de materiale textile utilizate frecvent facilitează alegerea suporturilor. Pentru suporturile de călcat, există, de asemenea, detalii despre temperatura de topire, precum și valorile de timp și presiune pentru o prelucrare sigură.

Configuratorul de insertie include modele de insertie disponibile pe piața germană. Contactați-ne ca să vă ajutăm să găsiți inserția  potrivită, disponibilă in România.

Oricine dorește să economisească timp în pregătirea producției ar trebui să se bazeze pe formate pre-tăiate. Acest lucru vă va ajuta să obțineți rezultatul perfect al brodării în cel mai scurt timp. Datorită dimensiunii lor, bucățile pretăiate pot fi amplasate aproape de mașina de producție. Pentru cei care preferă rolele, MADEIRA oferă role înguste pre-tăiate pentru inserții premium.

Vestea proastă: nu există un singur stabilizator universal care să poată gestiona toate proiectele de broderie și materialele de bază. Pentru a obține rezultatul perfect pentru toate comenzile diferite și în continuă schimbare, ar trebui să aveți întotdeauna o selecție de suporturi care se rupe (tear-away) în 50, 75 sau 80 g și un tip de suport care se taie (cut-away) la îndemână.

Se poate întâmpla ca unele fibre din suport să fie trase în sus de ac și să apară prin țesătură. Pentru a obține un rezultat impecabil, este întotdeauna recomandat să se potrivească culoarea suportului cu culoarea materialului de bază, astfel încât suportul să nu fie observat.

Este un mit că mai multe straturi de suporturi (inserție/TNT) îmbunătățesc rezultatul broderiei. Vă recomandăm să utilizați un singur strat, deoarece mai multe straturi pot provoca broderii dure și inflexibile, care, de asemenea, nu arată foarte frumos.

Pentru țesăturile flexibile, cum ar fi materialele funcționale, se recomandă utilizarea unui suport care se taie (cut-away). Pentru materiale rezistente, este mai bine să utilizați stabilizatori care se rup (tear-away). Suporturile fuzibile sunt o alternativă la ambele suporturi menționate anterior, dar necesită un pas de lucru suplimentar.

topping = inserție care se pune peste material.
Pentru brodarea produselor din terry, tricouri, piqué și tricotaje, se recomandă utilizarea unui strat subțire de topping (AVALON) pentru a preveni cusăturile și literele individuale să se scufunde în țesătură.

Alte întrebări

Dacă se produc daune materiale, cauza se găsește adesea la ac. Dacă acest lucru se dovedește a fi defect, acesta trebuie schimbat imediat. Dacă este posibil, verificați vârful acului. Vârful trebuie întotdeauna ajustat la material.

O altă cauză posibilă este o densitate de cusături prea mare. Reduceți densitatea cusăturilor, lucrați cu cusături scurtate în părțile cele mai interioare ale designului și asigurați-vă că cusăturile sunt decalate una de cealaltă. Acest lucru previne deteriorarea țesăturii brodate.

Motivul principal pentru broderia tare este legat de alegerea suportului/ inserției. Alte cauze pot fi o densitate a cusăturii prea mare sau un fir prea tare. Folosiți cel mai moale suport posibil și reglați programul de perforare la grosimea firului. În mod ideal, densitatea cusăturii ar trebui corectată.

Există numeroase motive pentru care adună. În fiecare caz, trebuie mai întâi să verificați programul de broderie și să corectați o posibilă secvență de broderie aleasă greșit sau să reduceți numărul de cusături. În plus, o tensiune a firului setată prea mare poate fi o cauză și ar trebui corectată. Materialul brodat trebuie încadrat corect. Dacă țesătura nu este încadrată suficient de puternic, se va încreți (în afară de tricotaje, care nu ar trebui încadrate cu prea multă întindere). Se recomandă să lipiți țesătura și suportul împreună. Pentru a face acest lucru, pot fi folosite inserții adezive călcabile sau spray-uri adezive. Alegerea suportului corect este crucială. În plus, trebuie să alegeți întotdeauna cel mai mic ac posibil.

Dacă broderia arată incorect, setările cusăturilor trebuie verificate mai întâi.

· Schimbați direcția cusăturii, dacă este necesar. Pentru a face acest lucru, va trebui să repoziționați ghergheful sau să refaceți cusăturile in program.

· Dacă lungimea cusăturii este prea mare sau prea mică, trebuie corectată în programul de perforare.

· Densitatea cusăturii și grosimea firului trebuie să fie compatibile. Pentru a corecta acest lucru, trebuie fie să reglați firul la programul de brodat, fie să refaceti cusăturile pentru a utiliza firul actual.

O altă cauză a broderiei inexacte ar putea fi:

· Un substrat lipsă sau un substrat care nu servește scopului. Verificați programul de perforare. La brodarea scrisului, se recomandă substraturi de contur. Pentru suprafețe, vă rugăm să acoperiți cu o grilă.

· Mai mult, trebuie ales cel mai mic ac posibil, iar tensiunile firului trebuie corectate, dacă este necesar.

Cu țesături de grămadă/ pufoasecu fir lung sau material terry, se poate întâmpla ca cusăturile să se scufunde în material. Soluția: brodați un substrat sau folosiți o insertie de tip topping ca si AVALON pentru a contracara acest lucru.

Ar trebui să îmbunătățiți metoda de încadrare pentru a evita mototolirea în timpul brodării. În plus, ar trebui să utilizați diferite suporturi pentru a găsi suportul ideal pentru broderie. Planificați pentru mototolirea/ adunarea materialului în timpul creării design-ului și compensați distorsiunea în programul de brodat.